Afspraak maken

Bel 0623160640 of mail info@natuurlijkgezondpraktijk.nl voor een afspraak of advies.

Bij acute klachten.
Gaat het om een sportblessure of acute hulpvraag: kom dan naar het inloopspreekuur op maandag- , dinsdag-, of donderdagochtend. Bellen of appen is handig!

Bij langduriger of chronische klachten.
We maken een afspraak en je krijgt dan per mail een vragenlijst die je invult en mailt / opstuurt vóór gesprek 1. In gesprek 1 bespreken we je klachten en het formulier. Ziektegeschiedenis, medicijngebruik, voedingspatroon, slapen, leefstijl en energie komen aan de orde. Na gesprek 1 wordt het behandelplan uitgewerkt. Binnen een week volgt gesprek 2. Daarin bespreken we het behandelplan en eventuele onduidelijkheden en krijg je de geneesmiddelen mee. Het behandelplan in de vorm van een persoonlijk advies ontvang je per mail.

Bij chronische of langduriger klachten is het verloop meestal als volgt: na 4 tot 6 weken volgt gesprek 3, waarin we de effecten op de klacht(en) beoordelen. Als de klachten verbeteren, kunnen we toe met minder gesprekken. Gesprek 4 volgt dan na circa 10 weken en na een half jaar volgt gesprek 5.

Maar, let op: elke mens en elke ziekte is anders. Dus ook elke behandeling is anders. Dat is nu juist het zeer logische, kenmerkende en krachtige van klassieke homeopathie: de behandeling is op maat en afgestemd op de ernst, intensiteit en ontwikkeling van de ziekte. Bij acute klachten is soms 1 korrel genoeg. Gaaf toch!

Belangrijk is dat de homeopaat de juiste info krijgt. Natuurlijk observeert de homeopaat de cliënt en luistert tussen de regels door. Alles is goed, niets is fout, maar alles kan belangrijk zijn voor de homeopaat bij het bepalen van het passende geneesmiddel – dat is het vakmanschap en timmermansoog van de homeopaat.

Testen is niet nodig als de goede vragen worden gesteld. Online gesprekken kan prima als de homeopaat je heeft leren kennen; voor de eerste gesprekken is online niet geschikt.