De behandeling

Bel 0623160640 of mail info@natuurlijkgezondpraktijk.nl voor een afspraak of advies.

Bij acute klachten
Gaat het om een sportblessure of acute hulpvraag: bellen of appen is handig!

Bij langduriger of chronische klachten

Eerste afspraak
We maken een afspraak en u krijgt dan per mail een vragenformulier dat u invult en mailt vóór het eerste gesprek. In het eerste gesprek bespreken we de hoofdklacht klachten en wie u bent. Ziektegeschiedenis, medicijngebruik, voedingspatroon, slapen, leefstijl en energie komen zo aan de orde. Als dat noodzakelijk of wenselijk is, doen we een bloedafname voor we een bloedonderzoek bij een gecertificeerd laboratorium.

Tweede afspraak: behandelplan en instructie, gezondheidsadvies per mail

Binnen één of twee weken volgt gesprek 2. Daarin bespreken we het behandelplan, eventueel uitslag van bloedonderzoek en krijg je de homeopatische geneesmiddelen mee. Het behandelplan in de vorm van een persoonlijk advies ontvangt u  per mail.

welkom

Derde afspraak na 4 tot 6 weken: screening vooral op hoofdklacht en energie

Bij chronische of langduriger klachten is het verloop meestal als volgt: na 4 tot 6 weken volgt gesprek 3, waarin we de effecten op de klacht(en) beoordelen. Als de klachten verbeteren, kunnen we toe met minder gesprekken. Gesprek 4 volgt dan na circa 10 weken en na een half jaar volgt gesprek 5.

Vierde afspraak na 10 weken: screening op geheel

Vijfde afspraak: screening op geheel en vraag: vervolg of afsluiting?

Let op: elke mens en elke ziekte is anders. Dus ook elke behandeling is anders. Bovenstaande werkwijze is de standaard, gemiddelde aanpak. Elke homeopatische behandeling is toegesneden op de individu dus kan afwijken van de hier beschreven aanpak. Dat is nu juist het zeer logische, kenmerkende en krachtige van klassieke homeopathie: de behandeling is op maat en afgestemd op de ernst, intensiteit en ontwikkeling van de ziekte. Bij acute klachten is soms 1 korrel genoeg. Gaaf toch!

Belangrijk is dat de homeopaat de juiste en complete info krijgt. Natuurlijk observeert de homeopaat de cliënt en luistert tussen de regels door. Alles is goed, niets is fout, maar alles kan belangrijk zijn voor de homeopaat bij het bepalen van het passende geneesmiddel – dat is het vakmanschap en timmermansoog van de homeopaat.

zenOnline gesprekken prima –  eerste en tweede gesprek altijd live…

Online gesprekken voeren kan prima,  als de homeopaat je eerst heeft leren kennen; de eerste twee gesprekken doen we altijd in de praktijk.

…of in de natuur: win-win-zin-zen

De praktijkruimte is omgeven door natuur dus wat is er gezonder dan de gesprekken al wandelend te doen. Als u dat wilt en het is in praktische zin handig en uitvoerbaar, doen we gesprekken, vanaf het derde gesprek, wandelend. Een uurtje natuur, hoe gezond is dat!

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk