De homeopatische behandeling

Gaat het om een sportblessure of acute hulpvraag: bellen of appen is handig!

0623160640

 

Elke homeopatische behandeling wordt op maat gemaakt voor u, maar in grote lijnen kunt u op het volgende traject rekenen:

Eerste gesprek
We maken een afspraak. U vult vooraf een vragenformulier in en retourneert die naar de praktijk. In het eerste gesprek bespreken we uw klachten en wie u bent. Ziektegeschiedenis, medicijngebruik, voedingspatroon, slapen, leefstijl en energie…het komt allemaal aan de orde. Als dat noodzakelijk of wenselijk is, doen we een bloedafname voor een bloedonderzoek bij een gecertificeerd laboratorium. Een bloedonderzoek kan inzicht geven in eventuele tekorten, ook als u supplementen gebruikt. Ook verderop in de behandeling kan een bloedonderzoek nuttig zijn.

Tweede gesprek: behandelplan en instructie, gezondheidsadvies op maat

Binnen één week volgt gesprek 2. Daarin bespreken we het behandelplan, eventueel uitslag van bloedonderzoek en krijgt u de homeopatische middelen mee. Het behandelplan in de vorm van een persoonlijk advies ontvangt u per mail.

Derde gesprek: hoe is de hoofdklacht en energie?

In gesprek 3 beoordelen we de effecten van de behandeling op de hoofdklacht. Uw energie is altijd een belangrijke graadmeter voor het succes van de behandeling.

Vierde en vijfde gesprek indien nodig: screening op geheel en vraag of vervolg gewenst is?

Zesde gesprek na half jaar: vinger aan de pols.

Gaat u dus uit van 4 tot 6 gesprekken en een half jaar bij de aanpak van chronische klachten zoals migraine en allergie.

Elke homeopatische behandeling is toegesneden op de individu. Dat is nu juist het zeer logische, kenmerkende en krachtige van klassieke homeopathie. Bij acute klachten is soms maar 1 korrel genoeg. Gaaf toch!

Belangrijk is dat de homeopaat de juiste en complete info krijgt. Natuurlijk observeert de homeopaat de cliënt en luistert tussen de regels door. Alles is goed, niets is fout, maar alles kan belangrijk zijn voor de homeopaat bij het bepalen van het passende geneesmiddel – dat is het vakmanschap en timmermansoog van de homeopaat.

zenOnline gesprekken prima –  eerste en tweede gesprek altijd live…

Online gesprekken voeren kan prima,  als de homeopaat je eerst heeft leren kennen; de eerste twee gesprekken doen we altijd in de praktijk.

Wandelgesprekken in de natuur: win-win-win-wandel 

De praktijkruimte is omgeven door natuur dus we kunnen de gesprekken al wandelend doen, als u dat wilt. Vanaf gesprek 3.

Behandeltraject van migraine: inclusief ontspanningsmassage Bij de behandeling van migraine bespreken we of en wanneer u een ontspanningsmassage wilt. Deze massages duren 50 minuten en zijn altijd helend en heilzaam.

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk