Gezonde events

2023

de laatste wandeling in 2023!

Wandeling geneeskracht van de natuur: zondag 5 november 10 – 13 uur

Deze wandeling bij landgoed Tongeren laat je de vossenbes (Rode bosbes) zien.

Je loopt door een bijzonder gebied dat door wind en ijs is gevormd Een superfood. Je waant je op de afrikaanse steppe met de vergezichten. Heerlijke herfstwandeling. Af en toe staan we stil, echt stil…. en horen de stilte. Een heerlijke ochtend in de natuur. Adres: P langs een fietspad, Le Chevalierlaan 19, 8162 PD Epe, 52.3257715, 5.6387780

Boeken via Doenkado.nl is ook mogelijk.

 

8 november 2023 en 6 december, 20 – 22 uur

info-avonden homeopathie

inloop, intro, info….

Meer weten over homeopathie? Wil je meer info over het programma  2024? Kom dan langs op de praktijk aan de Strokelweg 7. Volg de borden. Koffie of zelfgemaakte kruidenthee staat voor je klaar.

2024

informatieavonden, lezingen, workshops, cursussen

Woensdag 7 februari 20 uur – informatieavond homeopathie bij hooikoorts

Het hooikoortsseizoen begint steeds vroeger. Vandaar in januari de eerste avond in 2024 over dit thema. Op deze avond leer je hoe je homeopathie en Schüsslerzouten gebruikt om acute en chronische klachten te verminderen en te voorkomen, voor jezelf en je familie. Ervaring leert dat klachten kunnen verdwijnen bij de juiste inzet van middelen. Hoe fijn is dat!

Adres: Strokelweg 7, praktijkruimte sportmassage. Volg de borden. Tip: kom met de fiets. Auto parkeren aan de Strokelweg. Graag aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina.

17 en 31 januari 2024: 2 daagse introductiecursus homeopathie. Meer weten over homeopathie? Wil je jezelf thuis kunnen helpen bij verkoudheid, hoest, allergie, hooikoorts of als EHBO? Op de eerste avond theorie en oefenen we alvast een beetje met de leerstof. Huiswerk mee voor avond 2. Op de tweede avond bekijken we ons huiswerk en gaan we oefenen. We gebruiken het boek ‘de reisapotheek’ van Jorritsma (á € 17,50). Leerdoel van deze cursus: zelfstandig homeopathie kunnen toepassen bij acute klachten, zoals hoest, EHBO en hooikoorts. Thuis en op vakantie. Je zal merken dat het kiezen van het juiste middel soms heel makkelijk en duidelijk is en soms wat lastiger. Kosten inclusief het boek van Jorritsma: € 70. Aanrader is ook zelf middelen aan te schaffen, zodat je de homeopaat kan bellen als je het zelf even niet weet….bijvoorbeeld een middelenbox met 36 middelen (winkelwaarde € 42). NatuurlijkGezondPraktijk kan je daarover adviseren.  Cursus gaat door bij minimaal 2 deelnemers; maximaal 10 deelnemers. Aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina. Adres: wordt nog bekend gemaakt.

 

 

Woensdagavond 24 april 19.30 – 21 uur: lezing EHBO met homeopathie: handig voor thuis en op reis

Een superleuke lezing waar je leert hoe je zelf homeopathie kan toepassen bij ongelukken en andere acute ongemakken. Thuis en op reis. In deze avond leer je de algemene principes van homeopathie en de belangrijkste EHBO middelen en hun werking. Wil je hier meer over leren, volg dan de 2-daagse cursus.

Adres: Strokelweg 7, massage-praktijkruimte. Volg de borden. Tip: kom met de fiets. Auto parkeren aan de Strokelweg. Graag aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina.

 

Woensdagavond 5 en 19 juni: 2 daagse cursus EHBO met homeopathie: handig voor thuis en op reis

Op aanvraag: voor trainers en sportverzorgers die homeopathie willen inzetten bij acute blessures en blessures door overbelasting:  lezing homeopathie bij sportblessures. In deze lezing komen de algemene principe van homeopathie aan de orde en de middelen die worden besproken zijn arnica, ruta en rhus-toxicodendron. Kosten: voor (leden van) sportclubs gratis. Verzoek aan sportclub is zelf voor de werving, beamer en koffie/thee te zorgen en reiskosten te vergoeden.

 

Woensdagavond 28 september lezing homeopathie bij griep en verkoudheid. Keelpijn? Snotneus? Altijd verkouden? Snel ziek? In deze cursus leer je hoe je homeopathie, Schüsslerzouten en natuurlijke middelen zoals thee en voeding kan toepassen bij griep en verkoudheid. Doel: weer goed herstellen en weerstand opbouwen. Verkoudheid is geen ramp of verkeerd. Zeker in een druk landje als Nederland, ontkom je er niet aan. Als je vindt dat je te vaak, te lang of te heftig verkouden bent, is deze gratis lezing misschien wat voor jou.

Adres: Strokelweg 7, praktijkruimte. Volg de borden. Kom met de fiets. Auto parkeren aan de Strokelweg. Graag aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina.

 

Workshop geneeskrachtige planten

Deze workshop wordt in 2024 weer 3 keer gehouden:

Zaterdag 13-04-2024, 08-06-2024, 31-08-2024.  13.30-16 uur.

In deze workshop maakt u kennis met de meest bekende en toegepaste Nederlandse geneeskrachtige planten en we proeven een aantal theeën van de besproken kruiden. Je leert van alles over de planten en hoe ze van invloed kunnen zijn op jouw gezondheid. Je gebruikt je diverse zintuigen: je kijkt, ruikt en proeft van alles. Puurder kan niet. De tuin is met liefde en zorg onderhouden en dat zie je ook terug. Je waant je in een oase van natuur.

U krijgt de info per mail nagestuurd. Prijs van deze middag, inclusief rondleiding op de tuin, koffie/thee, theeproeverij en digitale samenvatting: € 30 pp. € 5 korting voor IVN-leden. 10 spatten voor LETS leden. Maximaal 8 deelnemers.

Adres: bijen- en natuurtuin Nunspeet, Zandenboslaan 1. Boeken via Doenkado.nl is ook mogelijk.

 

Geplande wandelingen 2024

Geneeskracht van de natuur

14-04-2024, 09-06-2024, 01-09-2024. Tijd 10-13 uur. Vertrek is vanaf parkeerplaats De Essenburgh. Links voor het hotel.

Wandel samen door het ongerepte gebied rondom kasteel De Essenburgh. Tijdens deze wandeling zie en ervaar je de veelzijdigheid van het landschap van de Noord-Westveluwe. Maar dat niet alleen. Je komt door een bijzonder gebied waar veel geneeskrachtige planten, struiken en bloemen staan.  In ruim drie uur zie je verrassende vergezichten en kun je genieten van buiten zijn. Je ziet en ervaart zeer zeldzame flora en fauna. De wandeling staat in het teken van de geneeskracht van de natuur; niet alleen de planten, maar de helende werking van de natuur gaan we beleven. De natuurgids vertelt, maar je hebt ook de tijd om rustig te genieten van alle moois om je heen. Een heerlijke ochtend uit in de natuur.

 

 

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk