Lezingen en cursussen

Natuurlijk Gezond Praktijk biedt in 2023 de volgende lezingen en cursussen aan:

lezingen in 2023

woensdagavond 1 maart –  lezing homeopathie bij hooikoorts en allergie: in deze lezing leer je hoe je homeopathie en Schüsslerzouten gebruikt om acute en chronische klachten te verminderen en te voorkomen, voor jezelf en je familie. Ervaring leert dat klachten kunnen verdwijnen bij de juiste inzet van middelen. Hoe fijn is dat! Adres: Strokelweg 7, direct naast kantine van Athlos. Volg de borden. Kom met de fiets. Auto parkeren aan de Strokelweg. Aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina.

 

woensdagavond 12 april – in de internationale week van de homeopathie: lezing homeopathie bij hooikoorts.

 

woensdagavond 28 juni lezing EHBO met homeopathie: handig voor thuis en op reis

Een superleuke lezing waar je leert hoe je zelf homeopathie kan toepassen bij ongelukken en andere acute ongemakken. Op avond 1 leer je de algemene principes van homeopathie en de belangrijkste middelen en hun werking.

Op aanvraag: voor trainers en sportverzorgers die homeopathie willen inzetten bij acute blessures en blessures door overbelasting:  lezing homeopathie bij sportblessures. In deze lezing komen de algemene principe van homeopathie aan de orde en de middelen die worden besproken zijn arnica, ruta en rhus-toxicodendron. Kosten: voor (leden van) sportclubs gratis. Verzoek aan sportclub is zelf voor de werving, beamer en koffie/thee te zorgen en reiskosten te vergoeden.

 

Woensdagavond 27 september lezing homeopathie bij griep en verkoudheid. Keelpijn? Snotneus? Altijd verkouden? Snel ziek? In deze cursus leer je hoe je homeopathie, Schüsslerzouten en natuurlijke middelen zoals thee en voeding kan toepassen bij griep en verkoudheid. Doel: weer goed herstellen en weerstand opbouwen. Verkoudheid is geen ramp of verkeerd. Zeker in een druk landje als Nederland, ontkom je er niet aan. Als je vindt dat je te vaak, te lang of te heftig verkouden bent, is deze gratis lezing misschien wat voor jou.

cursussen in 2023

voorjaarskuur met geneeskrachtige planten

Deze kuur bestaat uit 3 wandelingen en 2 workshops/lezingen, die u ook apart kan volgen/boeken. Reserveren en aanmelden: zie contactgegevens op deze site.

donderdag 13 april van 11 – 14 uur: workshop geneeskrachtige planten in de bijen- en natuurtuin in Nunspeet in het kader van de Internationale week van de homeopathie. Van 11 tot 12 een rondleiding en aansluitend koffie / thee met biologische broodjes in de werkschuur. Daarna van 12 tot 14 uur een workshop/ lezing over de geneeskrachtige planten.  U maakt kennis met de meest bekende en toegepaste Nederlandse geneeskrachtige planten. U ontvangt een kleine syllabus van de besproken kruiden. Prijs van deze workshop, inclusief rondleiding, koffie/thee en biologische lunch en syllabus: € 30 pp. 6 spatten voor LETS leden

Wilt u alleen de rondleiding doen van 11-12 uur? Dat kan: de rondleiding wordt u aangeboden door NatuurlijkGezondPraktijk en Veluwetrack in het kader van de Internationale week van de homeopathie. Een vrijwillige bijdrage voor de bijen- en natuurtuin wordt op prijs gesteld.

4 mei van 9.30-12.30 uur: wandeling rondje Essenburgh, geneeskrachtige planten in de natuur. Deze wandeling kunt u ook apart boeken, zie Veluwetrack. Prijs van deze 3 uur durende wandeling met uitleg over de planten die we tegen komen € 10 pp. 3 spatten voor LETS leden

11 mei, 14-16 uur: theeproeverij met geneeskrachtige kruiden in de tuin van NatuurlijkGezondPraktijk. U proeft circa 10 soorten theeën.  Prijs van deze theeproeverij € 10 pp, inclusief korte hand-out met informatie over de geproefde theeën. 3 spatten voor LETS leden

14 mei 14 uur, wandeling over de natuurtuin Harderwijk, zie Veluwetrack. Prijs van deze wandeling €4 pp, 2 spatten voor LETS leden

De prijs van de gehele voorjaarskuur is : € 50. 14 spatten voor LETS leden

Na aanmelding ontvangt u per mail alle gegevens (adressen en tijdstippen).

Aanmelden of informatie

1 en 15 november 2023: 2 daagse introductiecursus homeopathie.  Heb je de andere lezingen gevolgd of gewoon meer zin in diepgang en nóg meer weten: dan is deze 2 daagse een aanrader. We gaan dieper in op de stof en gebruiken ‘de reisapotheek’ van Jorritsma (€ 17,50) . Doel: zelfstandig homeopathie kunnen toepassen bij acute klachten, zoals hoest, EHBO en hooikoorts. Thuis en op vakantie. Aanrader is ook zelf middelen aan te schaffen, zodat je de homeopaat kan bellen als je het zelf even niet weet….Kosten inclusief het boek van Jorritsma: € 70 en als je een middelenbox met 36 middelen (winkelwaarde € 42)  bestelt via NatuurlijkGezondPraktijk, dan zijn de cursuskosten € 110, inclusief boek van Jorritsma en middelenbox. Cursus gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina.

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk