Gezonde events

Programma 2024

De tweede woensdag van de maand: inloopavonden 19 – 21 uur

inloop, intro, info….Wil je weten of en wat de praktijk voor jou kan betekenen? Meer weten over homeopathie, over ontspanningsmassage, over lezingen en cursussen in 2024? Kom dan langs op de praktijk aan de Strokelweg 7. Volg de borden. Koffie of zelfgemaakte kruidenthee staat voor je klaar.

lezingen, workshops, cursussen

10 – 16 april 2024 Week van de homeopathie

Op 10 april 2024 is het Wereld Homeopathie Dag (World Homeopathy Day). Op deze datum wordt elk jaar de geboortedag van de Duitse arts en grondlegger van de homeopathie Samuel Hahnemann (10 april 1755 – 2 juli 1843) herdacht. NatuurlijkGezondPraktijk doet ook mee in deze week:

– 10 april: overdag miniconsulten via de vereniging homeopathie

– 10 april: maandelijkse inloopavond van 19 – 21 uur en deze keer met thema hooikoorts:

– 11 april: 10-16 uur miniconsulten voor de vereniging homeopathie;

– 13 april: workshop geneeskrachtige planten  – volgeboekt;

– 14 april: wandeling geneeskracht van de natuur – volgeboekt;

– 15 april: 13-16 uur miniconsulten voor de vereniging homeopathie;

– 16 april: 13-16 uur miniconsulten voor de vereniging homeopathie.

 

Woensdagavond 17 april 20 – 21.30 uur: lezing Homeopathie bij hooikoorts

Het hooikoortsseizoen begint steeds vroeger. Op deze avond leer je hoe je homeopathie en Schüsslerzouten gebruikt om acute en chronische klachten te verminderen en te voorkomen, voor jezelf en je familie. Ervaring leert dat klachten kunnen verdwijnen bij de juiste inzet van middelen. Hoe fijn is dat! Oh ja, deze avond is gratis.

Adres: Strokelweg 7, praktijkruimte. Volg de borden. Tip: kom met de fiets. Auto parkeren aan de Strokelweg.

 

Woensdagavond 24 april 19.30-21 uur: Lezing EHBO met homeopathie  

Een superleuke lezing waar je leert hoe je zelf homeopathie kan toepassen bij ongelukken. In deze lezing leer je de algemene principes van homeopathie en drie middelen en hun werking: arnica, ruta en hypericum. En deze lezing is gratis, hoe leuk is dat?!

Adres: Strokelweg 7, praktijkruimte. Volg de borden. Tip: kom met de fiets. Auto parkeren aan de Strokelweg. Aanmelden verplicht (i.v.m. ruimte): 0623160640 of yvonne@natuurlijkgezondpraktijk.nl

 

Woensdagavond 5 en 19 juni: 2 daagse cursus EHBO met homeopathie: handig voor thuis en op reis

Meer weten over homeopathie? In deze cursus leer je hoe je homeopathie kan toepassen bij ongelukken en ongemakken, thuis en op reis. Je leert de grondbeginselen van de homeopathie en de meest bekende middelen kennen die je thuis kan toepassen. Op de eerste avond doen we theorie en oefenen we alvast een beetje met de leerstof. Huiswerk mee voor avond 2. Op de tweede avond bekijken we ons huiswerk en oefenen we verder.

We gebruiken het boek ‘de reisapotheek’ van Jorritsma (á € 17,50). Zelf bestellen.

Leerdoel van deze cursus: begrijpen hoe je een homeopatisch middel kiest, weten hoe je homeopathie kan toepassen als EHBO. Thuis en op vakantie. Je zal merken dat het kiezen van het juiste middel soms heel makkelijk en soms wat lastiger is.

Kosten exclusief het boek van Jorritsma, beknopte reader en koffie/thee: € 60.

Aanrader is ook zelf middelen aan te schaffen, zodat je de homeopaat kan bellen als je het zelf even niet weet….bijvoorbeeld een middelenbox met 36 middelen (winkelwaarde € 42, prijspeil ’23). NatuurlijkGezondPraktijk kan je daarover adviseren.

De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Maximaal 8 deelnemers.

Aanmelden: yvonne@natuurlijkgezondpraktijk.nl

 

 

Op aanvraag: voor trainers en sportverzorgers die homeopathie willen inzetten bij acute blessures en blessures door overbelasting:  lezing homeopathie bij sportblessures. In deze lezing komen de algemene principe van homeopathie aan de orde en de middelen die worden besproken zijn arnica, ruta en rhus-toxicodendron. Kosten: voor (leden van) sportclubs gratis. Verzoek aan sportclub is zelf voor de werving, beamer en koffie/thee te zorgen en reiskosten te vergoeden.

Woensdagavond 25 september 19.30 – 21 uur: lezing homeopathie bij griep en verkoudheid.

Keelpijn? Snotneus? Altijd verkouden? Snel ziek? In deze tweedaagse cursus leer je hoe je homeopathie, Schüsslerzouten en natuurlijke middelen zoals thee en voeding kan toepassen bij griep en verkoudheid. Doel: weer goed herstellen en weerstand opbouwen. Verkoudheid is geen ramp of verkeerd. Zeker in een druk landje als Nederland, ontkom je er niet aan. Als je vindt dat je te vaak, te lang of te heftig verkouden bent, is deze gratis lezing misschien wat voor jou. Wil je meer diepgang over homeopathie op dit onderwerp, kijk dan bij de informatie over de tweedaagse cursus.

Adres: Strokelweg 7, praktijkruimte. Volg de borden. Kom met de fiets. Auto parkeren aan de Strokelweg. Graag aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina.

 

Woensdag 16 en 23 oktober 2024, 19.30- 21.00: 2 daagse cursus homeopathie bij griep en verkoudheid 

Meer weten over homeopathie? Wil je jezelf thuis kunnen helpen bij klachten van griep en verkoudheid? In deze cursus leer je over de grondbeginselen van de homeopathie, leer je de meest bekende middelen kennen die je thuis kan toepassen. Ook Schüsslerzouten komen aan de orde. Op de eerste avond doen we theorie en oefenen we alvast een beetje met de leerstof. Huiswerk mee voor avond 2. Op de tweede avond bekijken we ons huiswerk en oefenen we verder.

We gebruiken het boek ‘de reisapotheek’ van Jorritsma (á € 17,50).

Leerdoel van deze cursus: begrijpen hoe je het juiste homeopatische middel kiest, weten hoe je homeopathie kan toepassen bij klachten zoals griep en verkoudheid. Je zal merken dat het kiezen van het juiste middel soms heel makkelijk en soms wat lastiger is.

Kosten inclusief het boek van Jorritsma, beknopte reader en koffie/thee: € 100.

Aanrader is ook zelf middelen aan te schaffen, zodat je de homeopaat kan bellen als je het zelf even niet weet….bijvoorbeeld een middelenbox met 36 middelen (winkelwaarde € 42, prijspeil ’23). NatuurlijkGezondPraktijk kan je daarover adviseren.

De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers; maximaal 6 deelnemers.

Aanmelden: zie contactgegevens rechts op deze pagina. Adres: NatuurlijkGezondPraktijk

 

 

Workshop geneeskrachtige planten

Deze workshop wordt in 2024 weer 4 keer gehouden:

Zaterdag 13-04-2024 (vol), 25 mei (nog 6 plaatsen) 08-06-2024 (vol), 31-08-2024.  13.30-16 uur

 


 

 

In deze workshop maakt u kennis met de meest bekende en toegepaste Nederlandse geneeskrachtige planten en we proeven een aantal theeën van de besproken kruiden. Je leert van alles over de planten en hoe ze van invloed kunnen zijn op jouw gezondheid. Je gebruikt je diverse zintuigen: je kijkt, ruikt en proeft van alles. Puurder kan niet. De tuin is met liefde en zorg onderhouden en dat zie je ook terug. Je waant je in een oase van natuur.

U krijgt de info per mail nagestuurd. Prijs van deze middag, inclusief rondleiding op de tuin, koffie/thee, theeproeverij en digitale samenvatting: € 30 pp. € 5 korting voor IVN-leden. 10 spatten voor LETS leden. Maximaal 10 deelnemers.

Adres: bijen- en natuurtuin Nunspeet, Zandenboslaan 1. Boeken via Doenkado.nl is ook mogelijk.

 

Wandelingen 2024 – zie wandelen

 

 

 

 

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk