Uitgangspunten

NatuurlijkGzondPraktijk werkt met de volgende uitgangspunten:

– holisme: de mens is een geheel van lichaam en geest. Met geest bedoelen we zowel ons verstand als onze gevoelens. Het geheel van lichaam en geest maakt de mens tot wat hij /zij/ hen is. Een homeopaat zal daarom altijd meer willen weten over jou als persoon en neemt daar ook de tijd voor. Elk gesprek levert informatie op voor de juiste middelkeuze voor dát moment. Dat de mens een geheel is van lichaam en geest, staat ook centraal bij het begrip ‘positieve gezondheid’: gezondheid is niet de afwezigheid van ziekte, maar het vermogen om je aan te passen en zelf te beslissen hoe om te gaan met de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven…., zoals Machteld Huber dat al in 2009 omschreef. Deze definitie van positieve gezondheid is gelukkig steeds meer gangbaar in alle behandelingen bij artsen, psychologen, GGZ, fysiotherapeuten. Bij positieve gezondheid hoort ook de idee dat jíj de regisseur bent van jouw leven. Dat is niet streng of egoïstisch, maar betekent eigenlijk dat je je eigen beste vriend kan zijn. Niet de homeopaat of de arts maken jou gezond. Zij helpen jou de juiste keuzes te maken, als adviseur, als coach. Jij bepaalt wat je wilt bereiken met de behandeling;

Kruidentuin– aandacht, plezier en geduld. Dat is misschien wel het aller-, allerbelangrijkste: stil staan bij wat je ziet, hoort, ervaart. Om jezelf kunnen lachen en ook geduld en compassie hebben met de wereld en jezelf.

– zinnig en zuinig. Niet meer doen dan nodig om de balans te herstellen. Dit is vanzelfsprekend bij klassieke homeopathie: zij werkt altijd met de kleinst mogelijke dosis. NatuurlijkGezondPraktijk past uitsluitend actuele kennis en wetenschappelijk inzicht toe.

Homeopathische medicijnen

 

 

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk