Sportblessures

Of je nu hardloper, voetballer, volleyballer, schaatser, turnster of hockeyer bent: een blessure is zeer vervelend.

De blessure belet je om te genieten van je hobby en goede prestaties te leveren. Het is de wens van iedere sporter blessurevrij door het leven te gaan. Ongeveer 3 miljoen keer per jaar gaat het in Nederland toch mis en moet de sporter rust houden, naar de fysiotherapeut of sportmasseur. Yvonne Klein Rouweler is gediplomeerd sportmasseur. Als masseur maakt zij steevast gebruik van arnica-massageolie. NatuurlijkGezondPraktijk ziet al jarenlang dat homeopathie helpt bij verzachten van pijn, verminderen van zwelling en versnellen van het herstel.

Enkelblessures

blessureOngeveer 1,25 miljoen keer per jaar gaan Nederlanders door hun enkel tijdens het sporten. Een enkelblessure gaat meestal vanzelf weer over, zeker bij gezonde sporters. Homeopathie versnelt het herstel.

Het meest toegepast is Arnica. Arnicazalf en massage-olie zijn prima, maar korrels zijn eigenlijk nog veel praktischer én werken sterker en sneller. Wetenschappelijk onderzoek over Arnica laat al veel positieve resultaten zien, ook bij blessures door overinspanning.

Arnica werkt pijnstillend en bevordert de doorbloeding en de genezing van de bloedvaten. Herstel na een marathon gaat sneller bij inname van Arnica (hoge sterktes). Als je vaker valt en blessuregevoelig bent, kan dat ook worden aangepakt met homeopathie.  Arnica is supergeschikt voor echte brokkenpiloten.

Arnica ook bij overbelasting en rupturen

sportblessureAls je een topprestatie hebt geleverd, kan arnica helpen bij het herstel en weer gezond verder te kunnen. Want een marathon is zwaar, ook voor getrainde sporters. NatuurlijkGezondPraktijk zet diverse middelen in voor herstel na een wedstrijd of blessure. Andere Veel toegepaste middelen: ruta, symphytum, rhus toxicodendron.

Pezen en spieren

Pijn aan pezen en spieren ontstaat vaak langzaam. Als je eenmaal pijn hebt, kan herstel lang duren. Homeopathie laat succesvolle resultaten zien bij de aanpak van pijnlijke en geblesseerde pezen en spieren. Veel toegepast middel: ruta.

Wil je meer leren over blessures voorkomen en behandelen: kijk dan bij lezingen en cursussen.

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk