Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie kan bij elke klacht en ziekte worden toegepast: pijn (artrose, migraine, prikkelbare darmen), infectieziektes (verzwakte weerstand, griep, verkoudheid), allergie (hooikoorts), huidproblemen (eczeem, slechte wondheling), problemen met de vruchtbaarheid, zwangerschap of cyclus van de vrouw, depressieve gevoelens en burn-out.

NatuurlijkGezondPraktijk is gespecialiseerd in de behandeling van migraine, sportblessures en allergie.

Wie of wat is klassieke homeopathie?

Klassieke homeopathie is al meer dan 200 jaar oud. Samuel Hahnemann wordt beschouwd als de grondlegger. Hij was arts en chemicus en vond dat de geneeskunst uit zijn tijd anders kon en moest: de oorzaak van de ziekte vinden en begrijpen is belangrijker dan de symptomen aanpakken. Kijk naar de gehele mens en niet alleen naar de ziekte: een holistisch mensbeeld. Hoe modern is dat! Hahnemann en zijn navolgelingen deden veel experimenten, ook op zichzelf. Met die experimenten toetsten en bevestigden zij jarenlang de veronderstelling dat een homeopathisch middel beter werkt als het 1) zo nauwkeurig mogelijk past (homeo) bij het ziektebeeld (pathos) en 2) is verdund en geschud bij elke verdunning.

Ieder mens is verschillend ziek. De klassiek homeopaat zal door- en doorvragen. Daarom duren gesprekken langer dan bij de (huis) arts. De oorzaak van de ziekte, het gehele pakket aan symptomen én de manier waarop de mens met de ziekte omgaat zijn aanwijzingen voor de juiste middelkeuze. Bij acuut letsel is de oorzaak vaak eenvoudig te vinden, bij chronische ziekten speelt er meer.

Klassieke homeopathie werkt met hoge verdunningen (potenties) waarvan je maar weinig nodig hebt om effect te kunnen zien. Het juiste middel en de juiste dosering zetten jouw zelfherstel in werking. Dat is zeer fijn afgesteld en reageert op de juiste prikkel. Hoe hoger de potentie, des te sterker de prikkel. De klassiek homeopaat is geschoold (6 jaar parttime opleiding) om het juiste middel en de juiste verdunning te kiezen en bij te sturen waar nodig.

Natuurlijk Gezond Praktijk

Natuurlijk Gezond Praktijk